sobota 4. prosince 2010

Největší problém menstraučního kalíšku je vyndavání

Když jsem byla dotázána, jaký je největší problém při používání menstraučního kalíšku, neuměla jsem odpovědět. Udělala jsem si malý soukromý průzkum a zjistila jsem, že největším problémem při používání během prvních tří měsíců je vyndavání kalíšku.

Skutečně je to tak při používání kalíšku z pochvy netrčí žádná nit, tak jako je to u tamponů. Menstruační kalíšek je celý schovaný v pochvě, ven nic netrčí. Což je při samotném užívání velice příjemné.

Jak tedy kalíšek správně vyndavat?

Při vyndavání menstruačního kalíšku nutné zasunout dva prsty mírně do pochvy a nahmatat tyčinku za kterou se kalíšek pomalu vysune z pochvy. Menstruační kalíšek je také možné dvěma prsty mírně zmáčknout. Zmáčknutím kalíšku se zruší podtlak a menstruační kalíšek jde lehce vysunout.

Při manipulaci s menstruačním kalíškem také pomáhá umět pracovat se svaly pánevního dna. Při vyndavání je nutné svaly úplně povolit. Pokud jsou svaly uvolněné, kalíšek se vyndavá lehce. Po čase se však naučíte s kalíškem manipulovat tak, že vám to připadně snazší než s tamponem či vložkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat