středa 15. prosince 2010

Tampon versus menstruační kalíšek

Menstruační kalíšek má oproti tamponům (či vložkám) nesmírné výhody. Menstruační kalíšek je vhodný pro všechny druhy sportů včetně plavání a také pro použití v noci. Oproti tamponům má však tyto výhody menstruační kalíšek vyrobený ze silikonu mnohé výhody:

1. žádný zápach
Menstruační krev se v menstruačním kalíšku nerozkládá, krev tedy nemůže zapáchat.

2. nemusíte nakupovat žádné zásoby
Jeden kalíšek vám stačí na dlouhou dobu, můžete jej používat stále dokola. Nekupujete žádné zásoby a také vám nenastane situace, že vám chybí tampon v nejnevhodnější chvíli.

3. ušetříte peníze
Díky dlouhé životnosti kalíšku (u silikonového kalíšku je to 10 let) nemusíte nakupovat zásoby tamponů, takže ušetříte okolo 900 kč ročně.

4. nevznikají na něj alergie
Kalíšek, který je vyrobený chirugického silikonu, je zdravotně nezávadný, neobsahuje žádné dráždivé látky, které by mohly způsobovat alergie či onemocnění. Tampony obsahují jak bělící složku,tak také absorpční látky, které mohou vést k syndromu toxického šoku, na který zemřelo v USA několik desítek žen.

5. lépe se zavádí
Tampony jsou ze své podstaty suché a tak je někdy velmi těžké je zavést (zvlášte v poslednich dnech menstruace). Navíc pochvu vysušují. Menstruační kalíšek oproti tomu je z makteriálu, který je hladký, kalíšek tak doslova vklouzne dovnitř.

6. lepší pro sport a plavání
Menstruační kalíšek je pro sport vhodnější než tampon. Při plavání tampon násákne vodu z bazénu, tím jednak ztvrdne a je v pochvě cítit, ale také ztratí schopnost krev nasákávat. Menstruační kalíšek udržuje krev vevnitř a vodu z bazénu vně. Po skončení plavání také není nutné jej okamžitě vyměňovat.

7. méně často jej vyměňujete
Všeobecně menstruační kalíšek pojme větší množství krve než tampon, není proto nutné jej tak často vyměňovat. Také díky silikonu může být kalíšek zavedený až dvanáct hodin. Proto kalíšek stačí vyměnit 2-3x denně.

Za pár stovek investovaných do koupi menstruačního kalíšku získáte neocenitelného pomocníka pro vaši menstruaci. Zakoupit kalíšek můžete přímo u autorky blogu: www.kalisky.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat